За Бартер Маркет

Бартер Маркет е бизнес мрежа, която ви дава възможност да реализирате свободния си капацитет от стоки и услуги. Присъединявайки се към нас, вие ставате част от бързоразвиваща се бизнес общност, в която всеки участник може да осъществява многопосочен бартер на стоки и услуги, без да са необходими пари за разплащане. 
 

За разлика от традиционния бартер, при нас не сте длъжни да купувате от този, на който продавате и обратно. Всеки бизнес е търговия - обмен на стоки и услуги, за нещо с еднаква стойност, в повечето случаи пари, които са просто споразумение между хората. Участниците в Бартер Маркет се убедиха, че дори, когато имат затруднения с паричните потоци,могат да разчитат на разнообразна бизнес общност. В нея свързаните помежду си фирми, търговци и хора със свободни професии могат да превърнат своите умения и активи в БМ левове, които в дадени случаи могат да се окажат по-ценни от пари.   

История на бизнеса

Този вид бизнес е създаден през далечната 1934 година в Швейцария, за да помогне на производители и търговци, които били изправени пред тежка финансова криза подобна на сегашната икономическа ситуация. От тогава до днес почти не е останала държава в света, в която да няма такава организация, дори 65 % от световно известни компании членуващи във „Fortune 500” ползват подобни платформи.

Днес оборота на Швейцарската организация е 2,5 млрд. франка годишно, а през 2010 година испанските жители на Мадрид въведоха виртуална валута (точки) на фона на тежката дългогодишна криза, свързана с еврото. Виртуалната валута е въведена, като алтернатива на еврото, като в случая става дума за вид разменна търговия. От създаването си досега организацията е привлякла повече от 4300 фирми. В Щатите годишния оборот на компаниите от този бранш надхвърля 10 млрд. долара годишно.

Нагоре